Verhalen

 

Ervaring met abortus

 

 

 

 

Een jonge vrouw wiens vriend en moeder eisten dat zij haar kindje zou aborteren, nam contact met ons op.

 

“Ik ben u nooit vergeten. Ik wil u nogmaals bedanken voor uw steun toen, het heeft me zo geholpen!

Ze is […] het mooiste meest waardevolle wat ik heb!”

 

“Mijn advies aan andere vrouwen in deze situatie zou zijn, zoek de juiste informatie op, want de informatie die abortus klinieken verschaffen is niet medisch nauwkeurig en vanuit daar zul je gevoelsmatig en moreel gezien een keus moeten maken voor jezelf. Ik vermoed sowieso dat er veel minder abortussen zouden worden gepleegd als de medische informatie klopte, maar ze blijven beweren dat het allemaal niets voorstelt en het niets is, wat helemaal niet klopt.”

 

Voordat ze contact met ons opnam had ze “telefonisch contact gehad met een abortuskliniek die online beweerde vrouwen ook te helpen met het maken van de voor hun juiste beslissing.

Ik heb deze kliniek toen telefonisch gesproken en ze hebben helemaal niet besproken wat de voordelen zijn van het houden van het ongeboren kind echter bleven ze erop hameren dat het ging om een prille zwangerschap gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie en dat het niets meer was dan wat cellen.

Abortus was dus de juiste keus en een prima keus.

De andere optie is niet eens ter sprake gekomen, het gesprek gaf mij een heel eentonig, zakelijk gevoel het voelde niet eerlijk of oprecht…

 

En er was geen enkel gevoel aanwezig en het helpen van het maken van de juiste beslissing betekende eigenlijk het helpen overtuigen dat abortus prima is en niets voorstelt.

 

Ik ben na dit gesprek online gaan zoeken naar meer informatie…

Uiteindelijk kwam ik ook op de website terecht van jou! En besloot ik te mailen, ik had behoefte aan een eerlijk advies, iemand die me durfde te vertellen wat abortus echt betekende. Tot de dag van vandaag blijf ik me verbazen over de manier waarop sommige mensen instaat zijn abortus te bagatelliseren …”

 

Zij heeft een prachtige dochter gekregen.

En ja, haar moeder is inmiddels dolgelukkig met haar kleinkind.

Zoek steun. Al is er maar één persoon die in je gelooft….