Onze oprichter

 

Salome Irene van der Wende is internationaal spreekster en mensenrechtenactivist voor baby’tjes. Nadat ze verkracht was, heeft Salome haar baby laten aborteren. Later hoorde ze van haar moeder dat zij, Salome, zelf door geweld was verwekt. En jaren later eiste haar toenmalige vriend om hun baby te aborteren – zo niet zou hij de relatie beëindigen. Salome is ook nationaal coördinator voor Silent No More Holland, en internationale spreekster voor Savethe1.com / directeur van Save the 1 Europe, tevens oprichtster van AbortusInformatie.nl en AbortionInformation.eu.

 

Ze sprak de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties in Genève toe, lobbyt bij de VN soms, sprak op een parallel evenement tijdens een conferentie van de Verenigde Naties over de status van vrouwen; en deelde haar verhaal op EWTN’s Defending Life met Fr. Frank Pavone. Haar verhaal was ook te lezen bij Live Action News.

Salome van der Wende
Salome van der Wende

 

Salome is ambassadeur voor de ongeborenen. Ze sprak op plaatsen zoals Polen, de VS, Italië, België, Afrika, Zweden, Engeland, Duitsland, Ierland, Nederland, Hongarije en Malta, en reisde naar Slovenië en Roemenië voor dit werk. Ze heeft op verschillende universiteiten gesproken, waaronder Medical University Warsaw, de Pauselijke Academie in Rome Italië, Universiteit Leuven, België en Dublin Ierland, online Argentinie, en Pauselijke Academie in Krakow. Haar verhaal is opgenomen voor televisie, ze heeft verschillende radio-interviews gegeven, waaronder in het EO-radioprogramma Eva en Door de Week, Engeland, Polen, Afrika, ze sprak op persconferenties, en ze heeft groepen scholieren toegesproken, YWAM, kerken en op pro-life conferenties en marsen. Bij de Poolse regering en Nederland FvD heeft ze lezingen gegeven over abortus, in Hongarije in het gebouw van de Christen Democraten, en een aantal government delegaties in Africa mogen toespreken.

 

Haar getuigenis is vertaald in verschillende talen en is opgenomen in 3 boeken:

Looking InsideLeven na abortusGetuigenissen van over de hele wereld

Mothers Who Weep (in het Italiaans)

Cada Vida Importa (in het Spaans)

 

Salome is geïnterviewd voor tv-programma’s als AlJazeera, Danny op Straat, NOSstories, EO Crux, Blauwe Tijger, Ongehoord Nederland TV, Minela 8 tvp.info, Razem TV, Telewizja Republic in Polen, Brink TV Holland, EWTN America Defending Life, Xarabank Malta, Journaal op Een in België, Dit is Normaal in Nederland, bij Speakers Corner in Londen Engeland en TV Catholic News Agency na een sessie bij de EU over het financieren van abortus met ontwikkelingsgeld.

 

Om een indruk te krijgen van hoe ze zich met de politiek heeft bezig gehouden, kijk op deze pagina

 

 

Artikelen van haar zijn verschenen in diverse tijdschriften/kranten, o.a. Psychologie Magazine (Waar heb je spijt van?), Live Action (De uitzondering bij verkrachting: de pijn van abortus na verkrachting), Reformatorisch Dagblad (Vrouw moet de gevolgen van abortus weten) (Had ik de schokkende beelden maar gezien), Overleg (Irene vertelt haar verhaal bij de Verenigde Naties), Varldenidag Zweden (Ze betreurt haar abortus na verkrachting), Charisma (Stilte rondom abortus doorbroken), Katholiek Nieuwsblad (knhart Ik heb geen spijt. Kijk naar het ventje, dat zegt genoeg), Lebe Duitsland (Ik heb spijt van het doden van baby na verkrachting), Nasz Dziennik Polen (Waarheid geneest) (Medische Universiteit annuleert omstreden lezing), Goedgelovig (Echte pro-lifers zijn pro horror), Pch24.pl Polen (Zijn wij minder barbaars dan degenen die het slachtoffer van verkrachting doden?), Zenit.org Italië (Het slachtoffer van verkrachting geeft getuigenis), Radio Maria (Waarheid geneest) en nog veel meer, zoals artikelen in Gosc.pl, Viva la Vida spreker schijnwerpers, ksd.media.pl (Foto van abortus genas me), Libertaepersonna.org Italië (Hij die er een redt, redt de wereld), en een 8 pagina’s tellende opschrift in het Spaans door een universiteit in Argentinië. Enkele artikelen zijn een LifeNews interview (What Happened When I Took the Pro-Life Message to a Conference of Abortion Doctors), een artikel in Dichtbij.nl over Wereld Abortusdag, en bij LifeNews interview een interview over abortus in Nederland.

Salome steunt politici die het leven verdedigen van baby’s die zijn verwekt door verkrachting, en maakt zich zorgen over politici, media en (religieuze) mensen die situaties zoals die van haar gebruiken om te pleiten voor legale abortus – dat haar baby en haar eigen leven worden gebruikt als een reden om andere kinderen te doden. Haar nummer “My baby” is gebruikt in het Life Ballet Arise Sweet Sarah.

 

 

Salome heeft AbortusInformatie.nl opgericht als mensenrechtenorganisatie in Europa. Het is opgezet door vrouwen die spijt hebben van hun abortussen, om het publiek voor te lichten, vrouwen / baby’s te helpen, verwerken te vergemakkelijken, enz. Ze sprak in New York op een parallel evenement van de Verenigde Naties tijdens een commissie  bijeenkomst over de status van vrouwen, waarbij ze ook privé enkele ambassadeurs ontmoette. Ook lobbyt ze soms. In Geneve heeft ze de Human Rights Commission toegesproken over abortus. Ze heeft ook verschillende bijeenkomsten bijgewoond bij de EU in Brussel en de Verenigde Naties in Genève Zwitserland over het recht op seksuele en reproductieve gezondheid, en brieven gestuurd naar Argentijnse en Nieuw-Zeelandse politici voordat ze zouden stemmen over het legaliseren van abortus, ook Brazilie en Liechtenstein. In Ierland had ze ‘boots on the ground’ om voorlichting te geven voordat men zou stemmen. 

Abortus heeft een prijskaartje, en Salome vertelt daarover op basis van haar eigen ervaringen, en geeft tevens leiding aan “Silent No More” in Nederland. Ze was ook gevraagd om deel te nemen aan een Europees initiatief One Of Us.eu 

 

©Anja van Wijgeren

Psychologie Magazine

AbortusInformatie.nl (en AbortionInformation.eu) geeft voorlichting over ontwikkeling van baby’s en toont beelden van abortusslachtoffers om bewustwording te creëren over hoe baby’s worden behandeld. “Mijn eigen kind werd, nadat ik verkracht was, vermoord door middel van een D&E abortus. Toen ik foto’s zag van hoe deze baby’s uit elkaar werden getrokken, was ik kotsmisselijk en vond het verschrikkelijk. Deze kinderen zijn de vergeten slachtoffers, die dagelijks in Europa met duizenden worden gedood. Het is een oorlog tegen baby’s en ik zal er alles aan doen om een stem voor hen te zijn.”

 

 

Salome blikt terug: “Een ongemakkelijke waarheid. Terwijl ik de gebeurtenissen uit mijn leven aaneenvoegde, klonken de woorden ‘vooral of behalve in gevallen van verkrachting’ door. Ik word liever niet in de vuilnisbak gegooid en heb een kans op leven. Ik spreek internationaal over deze kwestie, vanuit mijn persoonlijk perspectief, nadat ik mijn baby liet doden na verkrachting als jongvolwassene, waar ik enorm spijt van heb, om er later achter te komen dat ik zelf vanuit geweld ben verwekt, waarbij mijn moeder van plan was ons allebei te doden toen ik 24 weken in haar baarmoeder was. Ik heb mijn leven te danken aan beleidsmakers in Australië, die destijds gelijke rechten gaven aan baby’s die verwekt waren in een liefdevolle situatie met wijn en rozen, of vanuit een situatie van geweld en haat. Had mijn moeder mijn leven moeten kunnen beëindigen voor $500? Moet ik de doodstraf krijgen? Straf de verkrachter, niet de onschuldige baby. In sommige culturen doden ze het slachtoffer – de moeder. In onze cultuur doden we het slachtoffer – de baby. In beide gevallen wordt het leven beëindigd.

 

Kijk naar mij – hoor ik onderin een vuilnisbak?  De plek waar ik –  als het aan overheden ligt – met een pennenstreek in kom te liggen? Ben ik niet een mens? Het is de plicht van de overheid om haar burgers te beschermen. Het is een barbaarse samenleving die onschuldige baby’s straft voor de misdaad van hun vader. Als je een vriendin hebt en je ontdekt dat ze verwekt is vanuit geweld, zou dat dan een verschil voor je maken? Een studie van Victims and Victors toonde aan dat ongeveer 79% van de vrouwen spijt heeft van het doden van hun baby die is verwekt door seksueel misbruik, maar degenen die hun kind geboren lieten worden, hadden geen spijt (ofwel hielden ze de baby of stonden hun kind af voor adoptie).

 

Ik vind het ronduit beledigend, haatdragend, kwetsend en discriminerend dat we worden gedood, simpelweg vanwege de manier waarop we zijn verwekt. Help de dames, red de baby’s. Na 24 weken zwangerschap probeerde mijn moeder ons te vermoorden. Ze is mijn held omdat ze me leven heeft gegeven ondanks de omstandigheden. Ik ben het gezicht van de statistieken. Mag ik beschermd worden? Of is het goed om mij te discrimineren? Wie heeft het laatste woord? Een Afrikaanse ambassadeur bij de VN zei tegen me:  “maar de vrouwen wilden het!”. Ik heb zoiets van: echt? Dus als 80% van jouw burgers 200 km per uur door de binnenstad wil rijden, laat je dat dan toe? Wat is de rol van de overheid? Om te regeren! Geweld is nooit goed. Het is toch zeker niet goed om andermans leven te beëindigen?  Mijn rechten eindigen waar het lichaam van de ander begint. Wij die verwekt zijn door seksueel misbruik zijn geen ander soort. We zijn mensen. Vanaf dag één. Net als jij.”

 

kerk

Nog geen afbeelding geselecteerd

 

 

 

 

Wilt u Salome uitnodigen voor een interview of spreekbeurt? Laat het ons weten! Contact formulier.

 

Wilt u ons helpen een einde te maken aan dit onrecht? Doe mee met de beweging!

De realiteit van abortus is hartverscheurend. We gebruiken afbeeldingen, wetenschap en statistieken in plaats van meningen, zodat individuen tot hun eigen conclusies kunnen komen.

De beelden voor en na abortus tonen in één oogopslag de realiteit en het onrecht van abortus vanuit het perspectief van de baby.

 

AbortusInformatie.nl

 

Kunt u de prijs van een kopje koffie missen, iedere maand? Zou ons zo helpen!

 

Zou u willen overwegen om ons financieel te steunen?

Elke bijdrage is welkom!